Világsztárok törtek be a múzeumokba

Infostart
2007. február 5. 09:05
Nem lelkesednek a hagyományos művészetek kedvelői azért a két új kiállításért, amelynek keretében Kylie Minogue ruháit és Kate Moss portréit mutatja be két rangos brit múzeum.

A popsztárról és a modellről szóló kiállítások valószínűleg sértik majd a régimódi elképzeléseket valló galérialátogatókat, de minden bizonnyal meglesz a maguk közönsége.

Kylie Minogue extravagáns fellépőruháit a Victoria és Albert Múzeumban tekinthetik majd meg az érdeklődők. A tárlaton láthatóak lesznek az énekesnő életének emlékezetes pillanatait megörökítő fotók, lemezborítók és videófelvételek is.

Kate Moss portréit a National Portrait Galleryben állítják majd ki: a drogproblémáiról is hírhedt modellről kilenc képet állítanak ki a számára a hírnevet meghozó, 1993-as Vogue-címlapképétől kezdve.

A modellről készült fotók mellett láthatóak lesznek még képek Madonnáról, Chatherine Deneuve-ről és Drew Barrymore-ról is.

Kritizálnak

Bár az énekesnő ruháit kiállító múzeum ruhatervezőket vár a tárlatra, a Kate Moss fényképeit kiállító galéria arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a modellt nem a múltja alapján kell megítélni, a kritikusok úgy vélik, a két híresség nem megfelelő kiállítási alany.

Sokak szerint nincs szükség az ilyenfajta olcsó szórakozást biztosító tárlatra, hiszen a közelmúltban megrendezett Velázquez-kiállítás is hatalmas sikert aratott a szigetországban.