Váratlan fordulat a sztárfutballista szexbotrányában

Infostart
2007. január 30. 08:47
Elveszítette az általa indított pert az az 52 éves nőt, akiről a The Sun brit bulvárlap azt írta, hogy prostituáltként korábban többek között a Manchester United és az angol válogatott egyik legnagyobb sztárjával, Wayne Rooney-val is kapcsolata volt.

A hétgyermekes Patricia Tierney azért perelte be a The Sun brit bulvárlapot, mert az újság azt állította, hogy egy liverpooli nyilvánosházban prostituáltként dolgozott és eközben kliensei között szerepelt a futballsztár Wayne Rooney is.

Az 52 éves nő a bíróság előtt azt állította, hogy csak pár hétig dolgozott a nyilvánosházban, akkor is részidős recepciósként és nem örömlányként. Az eredetileg kéthetesre tervezett tárgyalás első napjának reggelén azonban váratlan fordulat következett be.

Az alperesek ugyanis bizonyítékot nyújtottak be, mely szerint a hölgy egyszer egy rendőrségi kihallgatáson beismerte, hogy napi öt ügyfelet szolgált ki, esetenként 45 fontot (17 ezer forintot) kérve.

Vallomása 2002 májusa óta egészen a múlt hétig egy rendőrségi aktában feküdt, amikor megszerezte azt a The Sun. A bizonyíték megtekintése után a nő ügyvédje visszaadta az ügyet. Patricia Tierney sírással küszködve arra kérte a bírót, hogy adjon neki időt új ügyvédi csapat felkérésére, ő azonban visszautasította azt.

A bíró ezen túl azzal is megfenyegette, hogy az ügyet a bíróság megtévesztése miatt átadja vádemelésre. Az ügy nyertese - napilapon kívül - Wayne Rooney is, aki így megmenekült attól, hogy a bíróság előtt kelljen vallomást tennie arról, hogy milyen körülmények között látogatta meg az ügyben szereplő bordélyházat 2003-ban.