Gyászol Karel Gott: elhunyt a Lady Karneval szerzője

Infostart
2007. január 29. 11:23
Váratlanul elhunyt több világsláger, köztük a Lady Karneval című, Karel Gott előadásában híressé vált dal zeneszerzője. Karel Svoboda feltehetően önkezűleg vetett véget életének Prágában.

A 66 éves Karel Svoboda holttestére Prága közeli házának kertjében találtak rá a szomszédok vasárnap délután. Svoboda második házasságban élt, kisfia nemrég volt egyéves.

Az első hírek szerint a zeneszerző agyonlőtte magát, ám ezt csupán a rendőrségi vizsgálat erősitheti meg.

Az egyik cseh internetes újság szerint a népszerű zeneszerző gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, feltehetően ezért vetett véget életének.

Siker, csillogás

Karel Svoboda rendkívül sikeres és termékeny zeneszerző, igazi slágergyáros volt. Nevéhez fűzödik a Lady Karneval, vagy a Paganini című dal világsikere. Sikeres filmzeneszerző is volt, ő szerezte például a Majáról, a méhecskéről szóló gyermekfilmsorozat zenéjét.

A zeneszerző neve szorosan összefonódott Karel Gottéval, hiszen szinte sorozatban gyártotta a népszerű énekesnek a sikeresnél-sikeresebb dalokat.

Maga Karel Gott, akinek népszerűsége még mindig töretlen Csehországban, érthetelennek nevezte Svoboda halálát, mint mondta: pótolhatatlan veszteség érte a cseh zenei életet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást