A cápa szemébe szúrt a búvár - BBC-videó!

Infostart
2007. január 24. 16:40
Életösztöne mentette meg annak a búvárnak az életét, akit egy nagy fehér cápa támadott meg Ausztrália partjainál.

"Sosem éreztem olyan félelmet, mint amilyet a cápa állkapcsai között. Éreztem, ahogy a fogai belemélyednek a húsomba" - mondta Eric Nerhus.

A búvár a fiával és barátaival merült, amikor a több mint három méter hosszú nagy fehér cápa megtámadta. Az állat a férfi feje körül zárta össze az állkapcsát, összezúzva a búvármaszkot és eltörve a búvár orrát.

A vérző férfi a kezében lévő vésővel - amelyet kagylók felszedésére használt - ütötte a cápa fejét, így kiszabadult, de ekkor még csak átmenetileg: az állat visszatért, és ezúttal a férfi törzsét harapta meg, mély sebeket ejtve.

A férfi kitapogatta a fenevad szemét, és beleszúrt az érzékeny szervbe, mire a cápa - csodával határos módon - másodszor is elengedte.

Lehet, hogy fókának nézte


"Nem tudok rosszabbat elképzelni annál, minthogy haleledelként végezzem, ezért kezdtem harcolni. Túlságosan szeretem az életem ahhoz, hogy így patkoljak el" - mondta Eric Nerhus.

Egy cápakutató szerint a ragadozó egy fókával tévesztette össze a búvárt, és mikor észrevette tévedését, "kiköpte".

A cápatámadások nem ritkák az ausztrál vizekben. Évente nagyjából tizenöt ilyen eset történik, ebből egy általában halálos.

Nézze meg a BBC összeállítását!