Három rottweiler marcangolta a kisfiút

Infostart
2007. január 18. 05:46
Három rottweiler támadt meg egy kilencéves angliai kisfiút, aki éppen szülei házába igyekezett. Jordan Gillon életben maradt, de súlyos sérüléseket szenvedett.

A fiú a szülei Newcastle-under-Lyme-ban lévő házába futott be, amikor a megvadult kutyák megtámadták. Az egyik a jobb karjába harapott, a másik a lábaira támadott, a harmadik pedig a nyakát akarta megharapni.

A kisfiú a ház előcsarnokáig jutott, amikor a kutyák rácsimpaszkodtak. Jordan Gillon anyja a 18 hónapos gyermekét igyekezett biztonságba helyezni, mostohaapja, a képzett rohammentős Scott Amos pedig a segítségére sietett, és ötperces közelharc után meghátrálásra kényszerítette a fenevadakat.

A kutyák 16 helyen, a hátán, a combján, a fenekén, a lábán és az arcán harapták meg a fiút, aki jobb karján olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kilátszottak a csontjai és ínszalagjai.

A mostohaapa elsősegélyben részesítette a sokkot kapott fiút, akit a kórházban öt órán át műtöttek, és csütörtökön újra műtőasztalra fektetik.

A kutyák közelben lakó gazdái nem voltak otthon, és azt mondták, hogy az ebeket bezárták a konyhájukba. A házaspár szerint a rottweilerek korábban senkit nem haraptak meg.

A hím kutyát már elpusztították, és vizsgálják, hogy a két nősténnyel is ugyanezt tegyék-e. Az egyiknek nemrég születtek kölykei.