Drámai vallomás: "ott álltam csuromvéresen, kezemben késsel"

Infostart
2007. január 15. 08:43
Kiszivárgott OJ Simpson ki nem adott könyvének egyik kulcsfejezete, melyben volt felesége és annak szeretője meggyilkolásával vádolt volt futball- és filmsztár leírja: miként ölte volna meg őket, ha (miként könyve címében is szerepel) "Én tettem volna".

Komoly botrányt kavart a közelmúltban, amikor bejelentették, hogy a volt felesége, Nicole Brown Simpson és annak szeretője, Ronald Goldman meggyilkolásával vádolt volt amerikaifutball- és filmsztár OJ Simpson könyvet írt "Ha én tettem volna" címmel.

A műben OJ Simpson arról írt, hogy - amennyiben tényleg ő végzett volna velük - miként gyilkolta volna meg a párt 1994. június 12. éjszakáján. A Newsweek magazinban megjelent részlet szerint a könyvben OJ Simpson leírja, miként lobbantotta dühre volt felesége viselkedése, ezért elhatározta, hogy meglátogatja.

Autójával a nő apartmanja mögötti sikátorban parkolt le és - hogy megijessze a nőt - kesztyűt és kalapot vett föl. Amikor a hátsó kapun belépett az épületbe, összefutott az asszony szeretőjével, Ronald Goldman pincérrel, aki éppen egy éttermben felejtett szemüveget vitt vissza.

Simpson ekkor megvádolta a férfit azzal, hogy viszonya van a feleségével. Goldman visszautasította a vádakat, majd Nicole Brown Simpson felszólította férjét, hogy hagyja őt békén. Ám ezen a ponton - írja OJ Simpson a könyvben - megjelent volt felesége kutyája, Kato és barátságosan üdvözölte a pincért. "Nem először jársz itt!" - üvöltötte Simpson.A volt sztár ezután leírja, hogy volt felesége miként támadt neki, de elveszítette egyensúlyát és elesett, betörve a fejét. Goldman ekkor karate állást véve föl, tovább dühítve OJ Simpsont, aki szembeszállt vele.

Ezen a ponton az elbeszélés megtorpan, és Simpson a következőket írja: "Ekkor valami borzalmas dolog következett. Tudom, mi történt, de nem tudom pontosan megmondani, hogy miként".

Amikor visszanyerte önuralmát - írja - azt vette észre, hogy tiszta vér, kezében pedig egy szintén véres kést tart. Leírja, miként vetkőzött zoknira és csavarta a kést véres ruháiba. A rendőrség soha nem találta meg a kést és a ruhát, egyedül OJ Simpson véres zokniját.

Simpson ügyvédje, Yale Galanter azt mondta a Newsweeknek, hogy a kézirat nem számít beismerésnek és nem "tény vagy ahhoz közeli" vallomás. A fejezet végén a volt amerikaifutball- és filmsztár azt írja: "egyáltalán, 100 százalékig nem bűnös".