Úgy járhat az elfogott rab, mint a viszkis rabló

Infostart
2006. december 19. 14:10
Több év súlyosbításra számíthat Tamás Imre Zoltán, a december elsején megszökött, majd kedden elfogott rab - mondta az InfoRádió által megkeresett ügyvéd. Magyar György hozzátette: a szökevény ellen három további bűncselekmény miatt indulhat eljárás.

Magyar György szerint Tamás Imre Zoltán valószínűleg több bűncselekményt is megvalósított: fogolyszökést, hivatalos személy elleni erőszakot, valamint - mivel a hírek szerint elvette az őr fegyverét - lőfegyverrel való visszaélést.

A büntetési tétel szempontjából ez utóbbi a legsúlyosabb, kettő és nyolc év közötti szabadságvesztéssel büntethető. A másik két tényállásnak három évig terjed a büntetési tétele.

Magyar György úgy látja, hogy a fogolyszökést lesz a legkönnyebb bizonyítani.

Az ügyvéd hozzáfűzte: Tamás Imre Zoltán valószínűleg valamilyen halmazati büntetést kap, ráadásul most már visszaesőnek minősül, így kizárta magát a kedvezményekből, a feltételesen szabadlábra bocsátás lehetőségéből is.

Magyar György nem kívánta megjósolni a büntetés idejét, de felidézte, hogy annak idején Ambrus Attila, a viszkis rabló is jócskán súlyosbította a saját helyzetét a szökésével és a fegyverrel való visszaéléssel.

Délelőtt fogták el

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra reggel 9 órakor érkezett egy lakossági bejelentés, miszerint egy férfi felhajtott, sapkaként szolgáló símaszkban kerékpározik Budakalász és Üröm között. A pomázi rendőrök néhány száz méteres üldözés után fogták el.

Arról nincs információ, hol töltötte az elítélt az elmúlt 19 napot. A bejelentőnek várhatóan még karácsony előtt kifizetik a nyomravezetői jutalmat.

Tamás Imre Zoltán szökése előtt nyolcéves fegyházbüntetését töltötte, 2014-ben szabadult volna, de más büntetőeljárás is folyamatban volt ellene.

A férfi bűnlajstromán rablás, csalás, okirat-hamisítás, garázdaság, orgazdaság és zsarolás is szerepel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió tudósítása a rendõrségi sajtótájékoztatóról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást