A Givenchy ruha már nem, de a Walther PP még eladó

Infostart
2006. december 6. 05:59
Több mint 467 ezer dollárért, mintegy 176 millió forintért adták el egy londoni árverésen Audrey Hepburn fekete Givenchy ruháját, amelyet az Álom luxuskivitelben című filmben viselt.

Ez az összeg a legnagyobb, amelyet filmben viselt ruháért valaha is adtak. Az abszolút rekorder 1,15 millió dollárral (mintegy 220 millió forinttal) Marilyn Monroe ruhája, amelyben a filmsztár Kennedy születésnapján énekelt.

Az aukción eladott műtárgyakat Dominique Lapierre francia író bocsátotta árverésre jótékonysági célból.

Sírnom kell - mondta Lapierre, amikor megvált a ruhadarabtól, amelyet Hubert de Givenchy divattervezőtől kapott.

A befolyt összegből az író - alapítványán keresztül - a világ leginkább nélkülöző gyermekeinek oktatását kívánja előmozdítani.

Amire még lehet licitálni

A Christie's több mint 250 filmes emléktárgyat bocsát eladásra, a többi között James Bond fegyvereinek gyűjteményét. A Dr. No című filmben Sean Connery által használt Walther PP-ért 25 ezer fontot (csaknem 9,5 millió forintot) kérnek.

Eladásra kínálják még Errol Flynn laposüvegét, valamint egy szerelmes levelet, amelyet Edith Piaf, a francia sanzonénekes írt.

A Csillagok Háborúja sorozat számos tárgya és kosztümje is kalapács alá kerül, a többi között C-3PO, a robot egyik kísérleti maszkja és Obi Wan Kenobi ruhája.