Az interneten árulják O.J. Simpson visszavont botránykönyvét

Infostart
2006. november 23. 09:28
Az eBay internetes aukciós oldalon valaki eladásra kínált fel egy állítólagos példányt abból az O.J. Simpson könyvből, amelynek piacra dobásától végül visszalépett a kiadó. A közfelháborodás miatt visszavont botránykönyvért, amely azt részletezi, hogy miként ölte volna meg feleségét a sztár, eddig több ezer dollárt ajánlottak.

"Ajándékba kaptam ezt a példányt, és annyiért adom, amennyit csak fizetnek érte. Nem tervezem elolvasni, és nem tervezek senkit sem bírálni emiatt (...) szóval engem se bíráljatok, amiért eladom!" - írja az eBay-en az állítólagos példány tulajdonosa, aki fotókkal próbálja igazolni, hogy valóban a visszavont O.J. Simpson könyvről van szó.

A kötetért a cikk megjelenésekor éppen 2.550 dollárt ajánlott a legbőkezűbb licitáló, ám várhatóan jóval magasabbra kúszik majd a könyv ára az árverésből hátralévő még több mint két és fél nap alatt.

A kötet kiadója, Rupert Murdoch a napokban jelentette be, hogy meggondolta magát, és a projektet övező közfelháborodás miatt mégsem dobja piacra az If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvet, amelyben arról ír O.J. Simpson, hogyan követte volna el a gyilkosságot, ha ő tette volna.

A visszavonás előtt megjelent néhány kritika egyébként vérfagyasztóan részletesnek és valóságosnak nevezi O.J. hipotézisét.

Az amerikai sportoló-filmsztár feleségét és annak szeretőjét csaknem tizenkét évvel ezelőtt holtan találták a házaspár luxusvillájában.

A vérfürdő idején a Simpson-gyermekek a ház felső szintjén voltak. A gyilkosság rejtélye 12 év óta nem oldódott meg, Simpson azóta is tagadja, hogy ő ölte meg feleségét.