Hogyan fogynak az amerikai sztárok - és a magyar kapcsolat

Infostart
2006. november 21. 08:39
Egy dologban nincs hiány Hollywoodban. Az ember számtalan lehetőségek közül választhat, ha edzeni akar. Olyan dolgok közül is, amelyekről első ránézésre azt sem lehet tudni, pontosan mi is valójában.

A hegymászástól kezdve a kerékpározáson át a szörfözésig számtalan sportolási lehetőségre nyílik mód a kaliforniai városban, a sztárokat azonban mindez nem érdekli. A hóbortok ugyanis gyorsan változnak.

Gyrotonic

Újabban egy Gyrotonic nevű gép tartja lázban a fitnesztermek látogatóit. Az első ránézésre egy kínzóeszközhöz hasonlító szerkezetet egy magyar balett-táncos, Juliu Horváth találta fel.

Mára a világ számos tornaközpontjában megtalálható, és Madonna, illetve Björk is nagy rajongójává vált. A leírás szerint nem csak az alakon javíthat, de élettanilag is számos jó hatása van. A fából és fémből készült tornaeszközzel csaknem ezerféle gyakorlatot lehet elvégezni.

Pole-dancing

A pole-dancing elnevezésű mozgásprogramot egy egykori színésznő, Sheila Kelley kezdte el népszerűsíteni még öt évvel ezelőtt, mára pedig már hét pole-dancing központ van szerte az Egyesült Államokban. A programért Kate Hudson is rajong,

Forog és jóga

Szereti a jógát? És szeret forogni is? Miért ne kapcsolná össze a kettőt? Hollywoodban már ezt is megtették. A programot Kimberly Fowler, egy személyi edző találta ki öt évvel ezelőtt, és azóta is hatalmas sikereket arat vele. Követői között van Robert Downey Jr és Julia Roberts is.

Budokon

A legújabb irányzatok között említhető a budokon torna is, amelynek hatása a csípős paprikához hasonló, egy kis alkohollal leöntve. Egyesek szerint a feladat élő művészet. A lépéskombinációkért többe között Jennifer Aniston és Courtney Cox Arquette is rajong.