Százmilliós kártérítés a halott milliomos szexuális áldozatának

Infostart
2006. november 16. 08:36
Rekord összegű kártérítést ítélt meg a brit bíróság Amanda Lawsonnak, akit fogva tartott, kokainfogyasztásra kényszerített és megerőszakolt még 1998 karácsonyán egy milliomos üzletember. A most 42 éves nő 259 ezer fontot, azaz több mint 100 millió forintot kap az évekkel ezelőtt elhunyt ausztrál üzletember hagyatékából.

Amanda Lawson elbeszélése szerint egy visszautasíthatatlan állásajánlattal csalta Alderney szigetére Christopher Dawes, aki két napon át fogva tartotta, éheztette, arra kényszerítette, hogy kokaint szívjon, és amikor a kábítószertől már fizikailag teljesen tehetetlenné vált, többször is megerőszakolta.

Christopher Dawes tagadta az erőszakot, és nem is emeltek ellene vádat a bűnügyi hatóságok. Három hónappal az eset után pedig autóbalesetben meghalt.

Amanda Lawson azonban polgári pert indított kártérítést követelve. Bár a néhai Christopher Dawes ügyvédei azzal érveltek a bíróság előtt, hogy a nő csak kitalálta az egészet, a bíróság mégis az ő javára döntött.

Nagy-Britanniában polgári perekben nem kell, hogy minden kétséget kizáróan bizonyítást nyerjen az alperes bűnössége, a bíróság az alapján dönt, hogy mit tart valószínűbbnek.