Három embert tapostak halálra részeg elefántok

Infostart
2006. november 15. 09:13
Egy rizs sörön lerészegedett elefántcsorda három embert taposott halálra, köztük egy négy éves kisfiút, amikor egy észak-indiai falu több kunyhóját is letaposták.

Teok Kathoni lakói dobokkal és petárdákkal próbálték meg elijeszteni a faluba betörő elefántokat, ám sikertelenül. Az állatok, amelyeket vonzanak az erős szagok, így az erjesztett rizs söré is, megitták a falu egész készletét, majd ledöntöttek több kunyhót is.

Ez azonban nem az első ilyen eset volt. Mivel az Assamban élő indiai elefántok élettere egyre csökken, az állatok egyre gyakrabban merészkednek ki az erdőkből, és egyre többször keresnek élelmet a falvakban.

Az elefánt támadásokban az elmúlt öt évben összesen 239 ember vesztette életét. A falusiak megtorlásként 265 elefánttal végeztek ez idő alatt.

Természetvédelmi szakemberek a szomszédos államokból érkező bevándorlókat okolják az elefántok életterének csökkenéséért. A bevándorlók az elmúlt 5 év alatt becslések szerint mintegy 44,5 ezer hektárnyi területet foglaltak el illegálisan Assam 10 nemzeti parkjában és vadvédelmi körzetében.