Apja erőszakoskodása miatt lett öngyilkos a sakkzseni?

Infostart
2006. november 8. 09:40
Szexuális bántalmazással vádolta meg az apját két évvel ezelőtt az a brit sakkbajnok lány, aki júliusban követett el öngyilkosságot. Az apa ellen folyó tárgyaláson most a rendőrség felvételeit használják fel, amely 2004-ben készült a lány vallomásáról.

A 19 éves Jessie Gilbert egy hotelszoba ablakából ugrott ki. Előtte azonban elmondta, hogy édesapja először 8 éves korában molesztálta. A most 48 éves Ian Gilbert a Royal Bank of Scotland igazgatója.

Ahogy a lány leírta, a férfi belopózott a lány szobájába, és miután megerőszakolta, azt mondta neki, hogy senkinek sem beszélhet a történtekről. Az erőszakoskodás a lány 13 éves koráig tartott.

Az apa tagadja a vádakat. Mr Gilbert - akit a bírák erőszakosnak és hatalmaskodónak jellemzett - szidta lányát, és hülyének nevezte őt a bírák előtt.

A lányt - aki Oxfordba készült orvosi egyetemre - még 2004-ben hallgatta meg a rendőrség, miután barátainak mesélt az esetekről.

Erről magnófelvételt készítettek, amelyen Jessie így írta le az első alkalmat: a kezét a számra tette, amikor lehúzta a pizsamámat, és megerőszakolt. Nem sikítottam és nem tettem semmit, mert a kezét végig nem vette le a számról, és nagyon féltem.

Azt is elmondta, hogy gyűlöli az apját, és soha többé nem akar sem találkozni vele, sem beszélni.

A per folytatódik.