Ököllel vágott vissza kritikusainak a kultfilm-rendező

Infostart
2006. szeptember 27. 04:48
Uwe Boll, a hatodosztályú horror és zombifilmjeiről hírhedt német rendező bokszmeccsre hívta ki legélesebb nyelvű kritikusait, hogy "végleg elhallgattassa" őket. Ki is ütötte, mind az ötöt.

A 41 éves német rendező, akit egyes kritikusok a világ egyik legalkalmatlanabb rendezőjének tartanak, és akinek munkája arra vitt egyeseket, hogy mozgalmat indítsanak elnémításáért, összesen öt kritikust vitt a ringbe.

Egyik ellenfele, Chris Alexander, odáig ment, hogy egy nagyobb ütés után művért köpött. Mint mondta, a magánakció "bosszú" volt Boll legutóbbi filmje, a Ben Kingsley, Michael Madsen, Billy Zane és Meat Loaf főszereplésével készült BloodRayne miatt.

Richard Kyanka, aki 2 perc után feladta a küzdelmet, úgy nyilatkozott: "Nagyszerűen érzem magam. Úgy érzem, mintha egy nagyon dühös német újra meg újra fejen vágott volna".

Boll, aki fiatalon bokszolónak készült, azt próbálta elérni a sajtóeseménnyel, hogy azok az újságírók, akik gyakran nem is nézik meg filmjeit, ne szidják azokat folyamatosan. "Ha az ember zombifilmet csinál, mit várnak, milyen lesz, mint a Schindler listája? A zombifilm az, ami: szórakoztatás" - hangsúlyozta Uwe Boll.