eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ki lophatta el a tolvajok fejedelmét?

Egyelőre homály övezi, hogy hol lehetnek a BBC készülő Robin Hood sorozatának Budapesten eltűnt úgynevezett master-szalagjai. Az Angliában már elindult HD-rendszerű (nagyfelbontású) adáshoz készített program szalagjait feltételezések szerint ellopták, és felröppent olyan hír is, hogy egy magyar statiszta próbálja zsarolni a sorozat készítőit.

Robin Hood szelleme máig él, bár nem biztos, hogy a készülő BBC-sorozat egyes epizódjainak feltételezett tolvaja valóban a gazdagokat megsarcoló hős modernkori utódjának tartja magát.

Mindenesetre tény, hogy egy magyar szemmel igencsak gazdag céget károsítottak meg olyan módon, hogy magáról az esetről is izgalmas filmet lehetne forgatni.

A brit sajtóban a napokban röppent fel a hír arról, hogy eltűntek az új LCD- és plazma tévéken igazán élvezhető, hazánkban még csak valamikor a jövőben beinduló nagyfelbontású-adások számára felvett Robin Hood-eposz egyes epizódjai a budapesti forgatás során.

A BBC és a számára a sorozatot előállító Tiger Aspect produkciós társaság közös nyilatkozatában közölte, hogy valóban ellopták a szalagok és a felszerelés egy részét.

Mindez azt jelenti, hogy csúszik a sorozat befejezése. A produkciós iroda minden elfogadható eszközt bevet arra, hogy visszaszerezze a szalagokat - áll a szűkszavú közleményben.

A BBC egyik szóvivője hétfőn még hajlandó volt szóba állni a brit médiával. A Guardian című lap megfogalmazása szerint nem cáfolta azt az állítást, hogy egy magyar statiszta 1 millió fontot, tehát nagyjából 400 millió forintot követel a négy master-szalag visszajuttatásáért.

Az InfóRádió megkeresésére kedd délután a BBC-sorozatok sajtóirodája azt mondta, hogy a felek nem hajlandók további nyilatkozatokat tenni a kérdésben.

A Tiger Aspectnél néhány néhány perc gondolkodás után, hasonló módon elzárkóztak a nyilatkozattól.

"Persze, az egész világ tudni akarja, mi a helyzet, de nem mondhatunk többet" - fejtegették az InfóRádió riporterének.

Az érintettektől így nem sikerült választ kapni egy olyan ügyben, amelyben magyar állampolgárokat gyanúsítottak meg bűncselekményekkel és amely a magyar filmszakma számára is kínosan végződhet.

A BBC-sorozat gazdái azonban magukra is haragudhatnak, ha igaz, amit egy BBC-s forrás mondott a Mirror című brit bulvárlapnak. Az illető szerint ugyanis nincsenek másolatok a HD-szalagokról.

A közszolgálati csatorna számára roppant fontos, hogy időben elinduljon a már beharangozott sorozat, mivel az új, nagyfelbontású technológiával felvett filmeket sugárzó adóján eddig még nem ment játékfilm.

Az első igazán látványos műsor, David Attenborough új, HD-kamerával felvett természetfilm sorozata volt.

Közben a rivális sky-hálózat már mozi- és szórakoztatócsatornáin is megkezdte a nagyfelbontású sugárzást.

Ezekhez a műsorokhoz nemcsak HD-tv, de speciális HD-dekóder és előfizetés is szükséges.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×