A csendes fiú, aki agyonverte és megcsonkította szomszédját

Infostart
2006. augusztus 30. 07:02
"Leütni/elrabolni, kikérdezni, fogva tartani, amíg el nem árulja PIN-kódját, elvégezni a piszkos munkát, megszabadulni a bizonyítéktól (feldarabolni és eltemetni)" - az esküdtek szerint ez a szörnyű lista is azt bizonyította, hogy Scott Dyleski, a csöndes, visszahúzódó külvárosi fiú brutálisan meggyilkolta szomszédját.

Pamela Vitalét még tavaly októberben gyilkolták meg az előtt a lakókocsi előtt, ahol férjével élt, amíg álomházuk épült. Az asszonyt először agyonverték, majd felvágták a hasát és egy H betűt vájtak a hátába.

A rendőrség először szervezett bűnözői körökben kereste a gyilkost, mivel a férj, Daniel Horowitz ismert védőügyvéd, aki számos kábítószer-kereskedőt és gyilkost is védett.

A holttesten azonban megtalálták Scott Dyleski cipőtalpának lenyomatát, és később a tinédzser símaszkján, kesztyűjén és cipőjén azonosították az asszony DNS-ét.

A fiúról kiderült az is, hogy ellopta több szomszédja hitelkártya adatait, hogy marihuána termesztéshez szükséges felszereléseket vásárolhasson az interneten.

Eltévesztette a házszámot?

Az ügyész szerint azonban Scott Dyleski véletlenül gyilkolhatta meg Pamela Vitalét, valószínűleg ugyanis összekeverte egy másik szomszéd nővel. Harold Jewett szerint a valódi célpont Karen Schneider lehetett, aki fényt derített a hitelkártya-csalásra, és két héttel a gyilkosság előtt véletlenül elütötte a Dyleski-család kutyáját.

A 16 éves fiú még csak 15 volt a bűntény elkövetésekor, így nem ítélhetik halálra. E helyett várhatóan letöltendő életfogytiglani büntetést kap majd.

Barátai szerint a tinédzser egy tipikus külvárosi fiú volt, aki azonban rendkívüli módon megváltozott, amikor 2002-ben elvesztette féltestvérét egy autóbalesetben.