Három év után Amerikában találtak egymásra az elválasztott kínai ikrek

Infostart
2006. augusztus 22. 08:00
Egy amerikai házaspár egy kínai árvaházban fogadott örökbe egy kislányt két éve. Legnagyobb meglepetésükre egy véletlen internetes találkozás révén azonban kiderült: a három éves Miának van egy ikertestvére, akit szintén Miának hívnak és szintén egy amerikai házaspár fogadott örökbe.

Holly és Douglas Funk két évvel ezelőtt elhatározta: örökbe fogadnak egy ikerpárt. Vettek is mindenből kettőt, majd elutaztak Kínába, ahonnan azonban végül egy gyerekkel tértek haza, aki annyira a szívükbe lopta magát, hogy nem tudták ott hagyni. A kislányt, akit Miának kereszteltek el, még 2003 júniusában egy gyár előtt találták, kirakva az utcára.

A Funk-házaspár Amerikába visszatérve egy internetes oldalon időről időre megosztotta tapasztalatait más szülőkkel, akik külföldről fogadtak örökbe gyereket. Itt találkoztak a Ramirez házaspárral, akik szintén Kínából fogadtak örökbe egy kislányt, ráadásul ugyanabból a városból mint a Funk-család.

Kiderült, hogy az ő kislányuk, akit szintén Miának neveztek el, pont ugyanolyan idős, mint a másik Mia, ráadásul pont ugyanott találták meg, csak egy héttel később. Miután jegyzeteket és képeket cseréltek, megerősödött bennük a gyanú, hogy a két kislány egy ikerpár lehet. Ezt később egy DNS-teszt igazolta is.

Így a kislányok három évvel elválasztásuk után születési helyüktől 12 ezer mérföldre ismét találkozhattak. A szülők szerint bár először meghökkenve szemlélték egymást, gyorsan összebarátkoztak.

A két család ugyan meglehetősen messze él egymástól, de megfogadták: amilyen gyakran csak lehet, meglátogatják egymást.