Diana nem volt terhes halálakor

Infostart
2006. augusztus 19. 19:58
Kilenc évvel Diana halála után megszólalt annak a londoni halottasháznak a vezetője, ahol a hercegnő halottkémi szemléjét tartották. Robert Thomson, aki maga is jelen volt a szemlénél azt állítja: Diana nem volt terhes, ezt állapította meg a halottkém is.

A brit férfi azért döntött úgy, hogy ennyi év után végre beszél a történtekről, mert szeretné eloszlatni azokat a találgatásokat, amelyek a hercegnő állapotát övezték.

Mohamed Al Fayed, a londoni Harrods luxusáruház tulajdonosa ugyanis úgy hiszi: a hercegnőt a királyi család parancsára ölték meg, mert fia, Dodi Al Fayed gyermekét hordta a szíve alatt. Mohamed Al Fayed szerint azért balzsamozták be még Franciaországban Diana holttestét, hogy eltüntessék a terhesség bizonyítékát.

Robert Thompson, aki jelen volt a Franciaországból érkezett koporsó felnyitásánál is, a Sky One tévécsatorna hétfőn adásba kerülő dokumentumfilmjében azt mondja: Dianát nem balzsamozták be teljesen, csak ideiglenes kozmetikai balzsamozás történt, hogy a nyitott koporsóban látható testrészek állapotát megőrizzék.

A dokumentumfilmben megszólal az a francia orvos is, aki percekkel a baleset után ért a helyszínre, és elsőként látta el a hercegnőt. Frédéric Mailliez a vele készült interjúban cáfolta, hogy a hercegnő bármit is mondott volna a baleset után. A francia orvos szerint Diana már akkor eszméletlen volt, amikor a helyszínre értek.