Saját rokonai vágták el a lány torkát

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 15. 12:33
A "család becsületének megmentése" érdekében kellett meghalnia egy nyugati életmód szerint élő fiatal pakisztáni lánynak Olaszországban: saját hozzátartozói gyilkolták meg.

A 20 éves Hina Saleemt apja és több más rokona ölte meg hidegvérrel: elvágták a torkát, majd holttestét elásták házuk kertjében. Az apát az olasz hatóságok őrizetbe vették.

A családi tanács feltehetően már egy hónappal a gyilkosság előtt gondosan megtervezett mindent. A bosszú végrehajtásával azonban megvárták, amíg a család nőtagjai vakációra indulnak.

A lány bűne az volt, hogy nyugati életmódot folytatott, olasz fiúval járt, és esze ágában sem volt hazamenni Pakisztánba, hogy ott hozzámenjen egyik unokatestvéréhez, akit férjül szemeltek ki neki.
Mint azt az egyik olasz újság megfogalmazta, a nyugaton élő fiatal muzulmán nők "a miniszoknya és a fátyol között" őrlődnek.

A "becsületbeli gyilkosság" áldozatául esett lány is farmerban vagy szoknyában szolgált föl egy pizzériában, de otthon mindenben szigorúan követnie kellett a hagyományokat.

Hasonló, nagy visszhangot kiváltó bűnügy történt tavaly a német fővárosban is, ahol egy török fiú ölte meg lánytestvérét a családi becsületre hivatkozva.