Madonna, az istenkáromló

Infostart
2006. augusztus 4. 07:54
Madonnának ismét sikerült magára haragítania a katolikus egyházat. Most futó koncertsorozatának egyik jelenete miatt a Vatikán csütörtökön istenkáromlással és szentségtöréssel vádolta meg. Bár a popsztárt a turné elmúlt több mint két hónapja alatt már több tucatszor "keresztre feszítették" a színpadon, a Szentszék rosszallását közelgő római koncertje váltotta ki.

"Ez egy istenkáromló dacolás a hittel és a kereszt megszentségtelenítése. Ki kellene közösíteni ezért. Az, hogy keresztre feszítteti magát a pápák ás mártírok városában, nyílt támadást jelent" - fogalmazott a pápa jóváhagyásával nyilatkozó Ersilio Tonino bíboros.

"Nem tudom hogy veheti kölcsön ez a nő Krisztus anyjának nevét. Koncertje a szekularizmus rothadt gyümölcsét és a gonosz abszurditását jeleníti meg" - hangsúlyozta egy másik vatikáni személyiség, Velasio De Paolis bíboros.

Madonnának azzal sikerült kivívnia a katolikus egyház haragját, hogy Confessions című turnéja színpadi showjának egyik jelenetében egy hatalmas keresztre felkötözve és töviskoronát viselve énekel.