Mel Gibson próbálja megérteni

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 1. 20:38
Ismét bocsánatot kért múlt heti viselkedése miatt a zsidó közösségtől Mel Gibson, és segítséget kért elvonókúrájához.

A színész-rendező pénteken antiszemita szitkokkal illette az őt igazoltató rendőrt, aki ittas vezetése miatt állította elő Malibuban.

Mel Gibson most hangsúlyozta: nem lehet mentség senki számára, aki antiszemita kijelentésekre ragadtatja magát. Egyúttal kérte a zsidó csoportok vezetőivel való személyes találkozó lehetőségét, a megbékélés és annak érdekében, hogy segítsenek neki kikerülni az alkoholfüggőségéből.

Próbálom megérteni, honnan jöhettek belőlem elő ezek a szavak részeg kifakadásom során - tette hozzá.

Az 50 éves Oscar-díjas művész tagadta, hogy antiszemita vagy keresztény fundamentalista lenne - ilyen vádakkal illeték őt sokan A Passió című filmje kapcsán, amely sokak szerint a zsidókat "istengyilkosoknak" mutatja be, elvetve a nézetet felülvizsgáló II. Vatikáni Zsinat állásfoglalását.

Mel Gibson kijelentette: a fajgyűlölet mindenféle formája ellentétes hitével.

Leszállóágban a karrier?

Miközben a színész-producer bevonult egy elvonó kúrára, az ügy máris érezteti káros hatását karrierjére. Az ABC tv-csatorna felfüggesztette annak a tv-sorozatnak a tervét, amelyet a holokausztról készítettek volna Mel Gibson producersége mellett.

Több hollywoodi rendező és menedzser pedig bejelentette, hogy a jövőben nem kívánnak vele együtt dolgozni. Vannak, akik arról beszélnek, hogy az eset alááshatja új filmje, az év végén bemutatni tervezett Apokalipszis sikerét.