Visszavonult az éttermek réme

Infostart
2006. július 26. 07:09
Visszavonul az éttermek réme az indiai Trissur városában. Rappai döntését megkönnyebbüléssel fogadták az "egyél annyit, amennyi beléd fér" típusú vendéglők tulajdonosai. A hatalmas étvággyal bíró férfi orvosai tanácsára határozott így.

A férfi azzal tette ismerté magát az India délnyugati részén lévő Kerala államban, hogy irtózatos mennyiségű ételt evett meg azokban a büfékben és éttermekben, amelyekben korlátlan fogyasztást lehetővé tevő kupont lehetett vásárolni.

Az egyik étteremben három nagy tál rizst, egy szakajtónyi, halból készült curryt és tíz kilogramm főtt húst falt fel, ezzel Rappai elfogyasztotta az étterem teljes készletét.

Az indiai férfi teljesítményét akkora tömeg figyelte, hogy a rendőröknek kellett a rendet helyreállítaniuk.

Az étteremtulajdonosok réme hamar híres lett, és egyre többen kezdték követni őt. Egyes üzletek tulajdonosai inkább ideiglenesen bezártak, minthogy a férfit beengedje. Rappait olykor a rendőrök mentették meg a felbőszült tulajdonosoktól.

A 64 éves Rappai azonban most orvosai tanácsára visszavonult. "Cukorbeteg vagyok, és a súlyom is 115 kilogramm körül van" - indokolta döntését.

"A nagy zabálásoknak vége" - tette hozzá, szomorúan utalva azokra a napokra, amikor reggelire könnyedén elfogyasztott akár 75 rizses süteményt, és még maradt is hely a gyomrában.