Ismét elővették a sorozatgyilkos ügyét

Infostart
2006. július 26. 12:33
Nagyjából ötven olyan nő személyazonosságát próbálják kideríteni amerikai rendőrök, akiket egy gyilkosságok miatt most siralomházban lévő férfi évtizedekkel ezelőtt lefotózott. William Richard Bradfordot két nő megölése miatt ítélték el.

A nyomozók azt szeretnék kideríteni, hogy a fényképeken szereplő nők között vannak-e olyanok, akiket a férfi megerőszakolt vagy meggyilkolt 1975 és 1984 között. A képeket Los Angeles megye rendőrség weboldalán hozták nyilvánosságra.

Az egyik képen már azonosították Donnalee Duhamelt, akinek lefejezett holttestét egy malibui kanyonban találták meg 1978-ban, néhány nappal azután, hogy megismerkedett Bradforddal egy bárban.

"Néhányat már azonosítottunk a nők közül. A többiekről azonban nem tudjuk, hogy kik ők. Elképzelhető, hogy közülük többen gyilkosság áldozatai lettek" - mondta Ray Peavy rendőrkapitány.

William Richard Bradford a tárgyaláson arra kérte az esküdteket, hogy ítéljék halálra. Az áldozatokra utalva talányosan azt mondta: "Gondoljanak bele, sokukról még csak nem is tudnak!"

Más helyi hatóságok is nyomozni kezdtek az ügyben. Õk az 1975 és 1982 között elkövetett, fel nem derített gyilkosságok és a fotón szereplő nők között próbálnak kapcsolatot találni.