A fiú, aki farkasokkal nőtt fel

Infostart
2006. július 20. 07:25
Vadállatok között nőtt fel egy most 27 éves spanyol férfi. Fernando Peralta édesanyja egy rezervátumban dolgozott, a kisfiú pedig úgy nevelkedett, hogy hét farkas és két oroszlán volt körülötte. A férfi néha még ma is farkasként viselkedik.

Mint Rudyard Kipling főhőse, Maugli, Fernando Peralta is vadállatok között nőtt fel. A 27 éves férfi édesanyjával egy vadrezervátumban élt, hét farkas és két oroszlánkölyök társaságában.

A kötelékek pedig nem szakadtak szét, hiszen Peralta az egyetlen, akit közel enged magához Richi, az ibériai farkas. A másfél éves vadállatot - aki születése után először Fernando arcát látta meg - a férfi a legjobb barátjának nevezi, még akkor is, ha néha előfordul, hogy visszaharap, mert meg kell védenie magát.

"Az agresszió első jelére válaszolnom kell. A farkasok mindig megpróbálják megalapozni felsőbbrendűségüket" - mondja a férfi, aki egyébként néha egy madridi egyetemre is beviszi legjobb barátját, hogy előadásokat tartson arról: miként kell a vadállatokkal bánni.

Fernando Peralta egyébként jelenleg is állatok közt él: a Madrid közeli Fauna y Accion központban 400 vadállat, többek között farkasok, jaguárok, párducok, kígyók és sólymok alkotják a társaságát.