Kifosztották a kormányfő italkészletét

Infostart
2006. július 11. 20:53
India nemzeti légitársasága lépéseket kíván tenni 14 alkalmazottja ellen, akik a gyanú szerint szeszesitalokat loptak a miniszterelnök repülőgépéről.

Az incidens áprilisban, a kormányfő németországi útja idején történt. Az illetékes repülésügyi minisztérium azzal gyanúsítja az Air Indiát, hogy leplezni próbálta a tolvajokat.

Az esetből ráadásul mára jelentős nemzetbiztonsági ügy lett.

A repülőgépen utazó biztonsági emberek a németországi út alatt pánikba estek, amikor észrevették, hogy valaki feltörte az egyik szekrényt kevéssel a felszállás után.

A repülőn azonnal riadót fújtak, és elkezdtek kutatni egy esetleges pokolgép után.

Szerencséjükre bomba nem volt a repülő fedélzetén, de a kutatás eredményeképpen kiderült, hogy több üveg whisky eltűnt. A palackokat később a legénység csomagjaiban találták meg.

A legénység 14 tagjánál összesen 29 üveg csúcsminőségű whiskyt találtak. A pilótánál - aki egyben magas rangú vezetője a légitársaságnak is - öt palackra bukkantak. A kapitány azt állította, hogy Németországban vásárolta az italt.

Õt valószínűleg csempészéssel vádolják meg, mivel az indiai jogszabályok szerint csak két üveg alkoholt lehet fejenként bevinni az országba.