Mi lesz Gyurcsányból, kormányos vagy hajósinas?

Infostart
2006. július 8. 13:39
"Ahogy közeledik július vége, nekem is egyre többet jut eszembe a nyaralás. Két hét szabadságra fogok menni. Július utolsó hétvégéjétől. Az első hetet itthon, a Balatonon töltjük, amolyan egyszerű lazításként, alvással, futással. Ha lehet, akkor elkezdek tanulni vitorlázni. Még soha nem próbáltam. Nem utazni vitorláson, hanem irányítani, vezetni" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Az internetes naplóból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc és családja a második hetet Hollandiában tölti.

"Béreltünk egy hajót, olyat, amin 8 ember kényelmesen elfér, ott is tud aludni. A holland csatornákon próbáljuk meg bejárni a vidéket. Valahonnan Amszterdam mellől indulunk, és egy héten keresztül naponta megteszünk ezzel a hajóval 20-40-50 km-t. Estére kikötünk, és ott alszunk. Este megyünk másnap tovább. Csináltuk már ezt egy pár éve, talán 4-5 éve Franciaországban" - írta a kormányfő.

A bejegyzés szerint a csatornahajózás " nagyon nyugodt" dolog, "egy valakinek dolga, hogy vezesse a hajót, időnként zsilipelni kell, közben persze főzni ott a hajón, biciklivel elmenni vásárolni, és persze takarítani. De az egész persze olyan végtelenül nyugalmas. Arra való, hogy az ember olvasson, kis zenét hallgasson, társasjátékot játsszon, meg kártyázzon, beszélgessen naphosszat."