Nem viszik ki a leveleket, mert a postásnak túl veszélyes a gyalogút

Infostart
2006. július 7. 12:09
Egy apró skóciai félsziget lakói postaszolgálat nélkül maradtak, a brit Royal Mail ugyanis eltiltotta postásait a házakhoz vezető ösvénytől, mert túl veszélyesnek találja. Száz éve járnak arra a postások, és eddig összesen egy baleset történt: egyikük elcsúszott és leszánkázott egy füves domboldalon. A postának azonban ennyi elég volt.

Száz éven keresztül nap mint nap megtette az aktuális helyi postás a 2 és fél kilométeres utat, ami a félsziget házaihoz vezet. A 30 perces séta hangás dombokon, buja erdős vidéken és egy vízesésen keresztül vezet, amelyet gond nélkül szinte naponta megtesznek a helyi lakosok, például egy anyuka két kisgyerekével.

Eddig a postásoknak sem jelentett problémát az ösvény, nemrégiben azonban az egyik levélkihordó megcsúszott egy fűcsomón és leszánkázott egy füves domboldalon. A posta ezek után úgy vélte: alapvetően veszélyes az útvonal, ráadásul a nagy részén nincs is lefedettség, így ha baj éri alkalmazottaikat, nem is tudnak telefonálni, és akár órákig ott fekhetnek, mire rájuk talál valaki.