A mélytengeri angolnafaj vére olyan fehérjét tartalmaz, amely elősegíti, hogy a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékleten alakuljanak csak ki a jégkristályok, ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb tejszín vagy zsír kell a termékbe.
Az Egyesült Államokban már van is olyan jégkrém, amelyben felhasználják a fehérjét. Ennek a zsírtartalma fele, kalóriatartalma pedig 30 százalékkal kevesebb, mint a normál változaté.
Az Unilever - amely olyan fagylaltmárkák tulajdonosa, mint a Magnum vagy a Carte D'Or - már Nagy-Britanniában is beadta a kérelmet, hogy felhasználhassa a genetikai módosítással előállított fehérjét jégkrémjeiben.
2008 előtt nem valószínű, hogy a brit fagyirajongók büntetlenül falhatják majd kedvenc jégkrémjüket.
Az egészséges étkezés hívei ráadásul meglehetősen szkeptikusak. A brit Nemzeti Szív Fórum egyik vezetője szerint fennáll az a veszély, hogy az alacsony zsírtartalmú jégkrém majd korlátlan fagylaltevésre ösztönzi az embereket.