eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Besétált a medve a faluba és leült a rendőrség elé

Újabb lendületet kapott a Bajorországot és Ausztriát lázban tartó medve utáni kutatás, miután szemtanúk egy tó menti üdülőfaluban látták. A barnamedve még meg is pihent a faluban, állítólag pont a rendőrőrs előtt.

A német sajtóban Brunóra keresztelt barnamedve - amely eredetileg egy medvék visszatelepítésével foglalkozó olasz program egyik alanya - még a múlt hónapban tévedt Németországba, ahol 1835 óta nem láttak vadon élő medvét.

Azóta többször is látták mind a szomszédos Ausztriában, mind Németországban. A bajorok eredetileg üdvözölték a vadon élő medve megjelenését, 25 birka, 4 kecske, számos nyúl és csirke elpusztítása után azonban már inkább megszabadulnának tőle.

A hatóságok szerint az a tény, hogy a medve bátran megközelíti a falvakat, házakat is, azt jelzi, hogy veszélyes lehet az emberekre nézve.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×