Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ön mennyire gyűlöli a spameket?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BlackSpider Technologies internetes biztonságtechnikai vállalat legfrissebb adatai szerint a reklámlevelek az összes email forgalom 87,74 százalékát teszik ki.

Május 21. és 23. között csak Nagy-Britanniában 250 millió reklámlevelet szűrtek ki a vállalati levelezésekből.

A kéretlen levelek számának hirteken megugrását egy 150 ezer gépből álló "botnet" hálózat elindulása okozta. Ezek a gépek a felhasználó tudta nélkül voltak részesei az e-mailküldési akciónak.

A botneteket, zombihálózatokat az internetre kötött számítógépekre bejuttatott vírusok, trójaik segítségével hozzák létre, így a csökkenő arány ellenére is közvetett módon komoly problémát okozhatnak a vírusos levelek.

A Sophos nemrég publikált felmésére szerint már Ázsia felelős a kéretlen levelek közel feléért. Több spam érkezik az ázsiai országokból, mint bármelyik másik kontinensről. A globális monitorozó rendszer adatai alapján Ázsia a kéretlen levelek 42,8 százalékáért felelős, míg Észak-Amerika már csupán 25,6 százalékkal szerepel a második helyen.

Az európai internetszolgáltatók sem nyugodhatnak meg, mivel Európa már közel ugyanannyi spamért felelős, mint Észak-Amerika, a jelenlegi 25 százalékos érték folyamatos növekedést prezentál, és akár az is előfordulhat, hogy a közeljövőben Európa a második helyre ugrik előre a ranglistán.