eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Helikopteren szöktek meg a szuperbörtönből

Helikopterrel szöktettek meg két rabot Athén egyik legjobban őrzött börtönéből vasárnap. A légijármű egyszerűen leszállt a fegyintézet udvarán, a két fogoly beugrott, majd elrepültek.

Az egyik megszöktetett rab Vasszilisz Paleokosztasz, akit hét éve ítéltek el emberrablásért és bankrablásokért. A másik szökött fegyencről csak annyit tudni, hogy albán nemzetiségű és Paleokosztasz bűntársa volt.

A szöktetést valószínűleg a bankrabló hét év óta szökésben lévő bátyja szervezte meg, aki szintén részt vett a rablásokban.

A helikopter egy Athén melletti temetőbe vitte a szökevényeket, akik onnan két bűntársuk segítségével, motorkerékpáron szöktek tovább. A helikopter pilótáját a rendőrök elfogták. Õ azt mondta, hogy fegyverrel kényszerítették arra, hogy részt vegyen a szöktetésben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×