Kétszáz utast döntött le lábáról a luxushajón tomboló járvány

Infostart
2006. június 1. 05:47
Egy luxushajó kétszáz utasát fertőzte meg egy hányással járó vírus. A Sea Princess útja emiatt egy nappal korábban ért véget. Az utasok ezer fontot fizettek a hétnaposra tervezett utazásért.

A hajót üzemeltető Princess Cruises felajánlotta a 2.258 utasnak, hogy visszatéríti a befizetett összeg 30 százalékát és 150 fontos árengedményt ad egy új útra. A társaság szerint már csak 15 beteg van a fedélzeten, a többiek jól vannak.

A BBC honlapjának nyilatkozó egyik utas úgy nyilatkozott, hogy a fertőzés tönkretette az utazást.

Az 58 éves nő elmesélte: öt éven át győzködte 80-as éveikben járó szüleit, hogy vegyenek részt egy ilyen utazáson, és most, hogy sikerült, apja és anyja két napon át nagyon beteg volt.

Az üzemeltető társaság elismerte: a hajó előző útján is tapasztaltak fertőzést, de nem tartja valószínűnek, hogy a két eset összefügg. Az utasok nehezményezik, hogy az első fertőzésekről csak akkor szereztek tudomást, amikor elfoglalták kabinjaikat.

A hajó pénteken tér vissza Southamptomba, ahonnan a Franciaországot, Spanyolországot és Portugáliát érintő útra indult. Liszabonban a Sea Princess már ki sem kötött.