eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Akár amerikai elnök is lehetne a Megasztár

Egy korán őszülő amerikai bárénekes lett a 2006-os Megasztár amerikai változatának, az American Idol-nak a győztese, miután összesen 64 millió voks érkezett a döntő éjszakáján. Ennyi szavazatot soha egyetlen amerikai elnöknek sem sikerült begyűjtenie a választásokon.

A 29 éves Tylor Hicks annak ellenére győzedelmeskedett, hogy Simon Cowell, a zsűri kegyetlen őszinteségéről hírhedté vált tagja "egy esküvőn daloló részeg örömapához" hasonlította.

Az American Idol döntőjén olyan neves zenészek is felléptek, mint Prince, Dionne Warwick, Mary J. Blige, Toni Braxton és Meat Loaf. Nemrégiben ugyanis az amerikai zenei élet sztárjai is elkezdték komolyan venni a versenyt. Bár ez az első nyertes, Kelly Clarkson Grammy-díja, a 33 milliós lemezeladások és a hatalmas nézettség után nem is csoda.

Az American Idol és a magyar Megasztár, számos más ország hasonló műsorával együtt a brit Pop Idol című műsorra épül, amely mostanra Nagy-Britannia egyik legnagyobb kulturális exportja lett. Szakemberek becslése szerint a tehetségkutató produkció mára nagyjából 1 milliárd dollárt, azaz több mint 200 milliárd forintot érhet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×