eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

"Bocsánat, ön mégsem bűnöző"

Tévesen tartott nyilván bűnözőként mintegy másfél ezer brit állampolgárt egy londoni kormányzati hivatal - erősítette meg vasárnap a kormány. A tévedéseket a Bűnügyi Nyilvántartások Hivatalánál követték el. Ez a hivatal ellenőrzi le mindazokat, akik a gyermekekkel és gondoskodásra szoruló felnőttekkel foglalkozó intézményeknél jelentkeznek munkára.

A hivatal a rendőrségi adatbázis adatai alapján eljárva felcserélt azonos, illetve hasonló nevű személyeket.

A Mail on Sunday konzervatív vasárnapi bulvárlap azt írta, hogy több száz ember egyetemi vagy állásjelentkezését utasították el emiatt Nagy-Britanniában.

A belügyminisztérium védelmébe vette a hivatalt, azzal érvelve, hogy az összes átvizsgált adathoz képest "elenyésző mennyiségű" - 0,03 százalék - a tévedések száma.

A hibás besorolások 90 százalékára 21 napon belül fény derült, ellenben kiszűrtek 25 ezer olyan pályázót, aki veszélyt jelenthetett volna.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×