Egy kattintás, és a titkosszolgálat már tud Önről

Infostart
2006. május 2. 12:24
A brit titkosszolgálat kilencvenhét éves fennállása óta először toboroz kémeket és munkatársakat hirdetés útján. Az MI 6 vagy más nevén a SIS hirdetése az interneten jelent meg.

Jack Straw külügyminiszter az újdonsággal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a XXI. század új kihívásainak kell eleget tenni, ilyen például a terroristákelleni harc.

"Korszerűsítenünk kell. A hirdetés mindenkihez szól. Ne várja meg, amíg felkérik, amennyiben úgy érzi, hogy képességei megfelelnek, jelentkezzen most!" - tette hozzá.

Ha valóban rákattintunk a címre, ízlésesen tervezett honlap jelenik meg a képernyőn,a brit titkosszolgálat Temze menti modern épületének a fotójával. A hirdetés szövege a titkosszolgálat rövid leírásával kezdődik:

"A SIS világszerte folytatja tevékenységét a brit kormánypolitika támogatása végett. Segít abban, hogy a brit érdekeket veszélyeztető tényezőkre, például egy térség stabilitásának a megrendülésére, vagy a terrorizmusra, Nagy-Britannia kellően reagálhasson. Ehhez kiemelkedő képességű emberekre van szükség, akik szolgálni akarják hazájukat."

Ezután következnek a feltételek: felsőfokú végzettség, brit születés és legalább egy brit születésű szülő, megfelelés a szigorú orvosi vizsgálaton, képességfelmérésen.

Négy helyre lehet jelentkezni: kémnek, elemzőnek, műszaki beosztottnak vagy kellő nyelvtudással fordítónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást