Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Államilag finanszírozott villámrandikkal a népességcsökkenés ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A japán kormányzat új eszközt vetett be a népességcsökkenés elleni küzdelemben: sok helyütt állami pénzből finanszírozzák az egyébként népszerű villámrandevú rendezvényeket. Egy-egy ilyen partira 20-30 nő és férfi is összegyűlhet, akik forgó rendszerben 2-3 percet töltenek el egymás \"megismerésével\", majd ezután döntik el, kivel akarnak esetleg újból találkozni.

A világ sok országában egyre népszerűbbek a villámrandi rendezvények. Vannak akik csak szórakozásból mennek el, de vannak olyanok, akik úgy vélik: a 2-3 perces villámrandevú gyors, és hatékony módja az ismerkedésnek.

Ilyenkor ugyanis egy óra alatt akár 20-30 potenciális partnerrel is találkozhat az ember, és sokan azt mondják: 2-3 perc alatt el lehet dönteni, újra akar-e találkozni valakivel az ember, ezúttal már egy hosszabb randevú erejéig.

Japánban a hosszú munkaidő mellett egyre kevesebb idejük van a fiataloknak az ismerkedésre. Ráadásul míg korábban például a nagynénik hagyományos "feladata" volt megfelelő partit találni unokahúguknak, a munkahelyen pedig a főnökök egyengették a románcokat, addig ma már senki nem segíti a japán fiatalok ismerkedését.

Így a további népességcsökkentéstől tartva a kormányzat most magára vállalta a feladatot, és az önkormányzatokon keresztül számos villámrandevú rendezvényt támogat.

Azt remélik, hogy így több fiatal találhatja meg párját, és a több házasságból több gyerek születhet.