Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Politikusdivat: a nőknek könnyebb

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az öltözködéstervező úgy látja, hogy a magyar politikusok ruházkodási kultúrája sokat fejlődött az elmúlt években. Makány Márta szerint a négy parlamenti párt elnöke közül a hölgy, Dávid Ibolya előnyösebb helyzetben van, amikor az öltözködésről van szó, és az MDF elnöke él is a divat eszközeivel.

A magyar politikusok nagyon sokat fejlődtek az utóbbi években - mondta az InfoRádiónak Makány Márta, aki szerint a politikusok egyenesen iránymutatóvá váltak az emberek számára az öltözködésben.

Bár a megfelelő öltözködéssel a politikusok tudják befolyásolni a választók érzelmeit, szimpátiáját, az öltözködéstervező szerint azért nem szabad túl sokat várni a ruháktól.

"Ha valakiről úgy gondolják az emberek, hogy túlságosan feltűnő, vagy nem törődik magával eléggé, nem tiszteli meg a nézőit azzal, hogy megfelelően felöltözik, az probléma lehet, de azért csak a ruhától nem remélhetünk semmilyen csodát" - mutatott rá Makány Márta.

A parlamenti pártok miniszterelnök-jelöltjeiről szólva az öltözködéstervező megjegyezte: egy nőnek mindig könnyebb, hiszen sokkal látványosabban öltözhet, mint férfi politikustársai.

"Dávid Ibolya ezzel tudatosan él is. Azzal, hogy elég határozottan látványos és erős színeket használ, a saját erejét és önbizalmát hangsúlyozza ki" - tette hozzá, utalva például arra az élénk piros felsőre, amelyet az MDF elnöke a négy miniszterelnök-jelölt tévévitáján viselt.

Gyurcsány Ferenc szocialista és Kuncze Gábor szabad demokrata kormányfő-jelölt hivatalosabb öltözete mellett Makány Márta a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének öltözködésére hívta fel a figyelmet.

"Orbán Viktor megpróbál a nép közül jövőnek látszani, és ezért egyszerűbben, kevésbé üzletszerűen öltözködni, de én azt gondolom, hogy a néző inkább azt várja el egy politikustól, hogy hivatalosabban öltözködjön, főleg a televízióban" - vélekedett az öltözködéstervező.

Makány Márta szerint a politika és a divat kapcsolata egyirányú, az emberek öltözködésére, a trendekre ugyanis nincs hatással a politika, vagy éppen a választás.