eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Nem lehet megenni egy nemzetközileg ismert versenyzőt"

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén Moszkvában a malac olimpiát. A futó- és úszóversenyt, illetve malacfocit felvonultató nemzetközi rendezvényen 7 ország 12 kismalaca küzdött az olimpiai címért.

A számozott mezbe öltöztetett malacoknak először egy rövid távú futóversenyen kellett részt venniük, ahol mögöttük loholó edzőjük noszogatására és irányításával teljesítették a távot. Ezután következett a malacfoci, ahol két csapatra osztva kellett egy halolajjal bekent labdát kergetniük a malacoknak.

Az idei olimpián újdonság volt a malacúszás, amelynek keretében egy kisebb medence egyik végéből a másikba kellett volna eljutniuk a malacoknak. A résztvevők azonban szívesebben úsztak össze-vissza, és főleg egymásnak. Egyiküknek sikerült is belebogozódnia a sávokat elválasztó kötélbe.

Arról, hogy végül melyik malac, vagy malacok mehettek haza olimpiai éremmel a nyakukban, nem szólt a BBC tudósítása. Arra azonban kitért, hogy a versenymalacok bizonyosan nem tulajdonosuk asztalán végzik.

"Versenymalacok egy új generációját nemzik majd, nem a kés alatt végzik" - mondta Alexej Sarskov, a mintegy 100 tagot számláló Versenymalac Szövetség elnöke, hozzátéve: "hogy is lehetne megenni egy nemzetközileg ismert versenyzőt?"

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×