"Nem lehet megenni egy nemzetközileg ismert versenyzőt"

Infostart
2006. április 18. 03:39
Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén Moszkvában a malac olimpiát. A futó- és úszóversenyt, illetve malacfocit felvonultató nemzetközi rendezvényen 7 ország 12 kismalaca küzdött az olimpiai címért.

A számozott mezbe öltöztetett malacoknak először egy rövid távú futóversenyen kellett részt venniük, ahol mögöttük loholó edzőjük noszogatására és irányításával teljesítették a távot. Ezután következett a malacfoci, ahol két csapatra osztva kellett egy halolajjal bekent labdát kergetniük a malacoknak.

Az idei olimpián újdonság volt a malacúszás, amelynek keretében egy kisebb medence egyik végéből a másikba kellett volna eljutniuk a malacoknak. A résztvevők azonban szívesebben úsztak össze-vissza, és főleg egymásnak. Egyiküknek sikerült is belebogozódnia a sávokat elválasztó kötélbe.

Arról, hogy végül melyik malac, vagy malacok mehettek haza olimpiai éremmel a nyakukban, nem szólt a BBC tudósítása. Arra azonban kitért, hogy a versenymalacok bizonyosan nem tulajdonosuk asztalán végzik.

"Versenymalacok egy új generációját nemzik majd, nem a kés alatt végzik" - mondta Alexej Sarskov, a mintegy 100 tagot számláló Versenymalac Szövetség elnöke, hozzátéve: "hogy is lehetne megenni egy nemzetközileg ismert versenyzőt?"