eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Hogyan nem szabad külföldön viselkedni?

Úgy tűnik a washingtoni kormányzat szeretne véget vetni az amerikai turistákról alkotott, sok országban negatív sztereotípiának. Egy új kiadványban a külföldre utazó amerikaiakat összesen 16 tanács segíti abban, hogy ne erősítsék a "hangos, öntelt, feltűnősködő amerikai" képét.

A kiadvány szerint ajánlott a csendesebb beszéd és a kérkedés minden lehetséges formájának elkerülése, hiszen a gazdagság, vagy az erő fitogtatása általában faragatlanságnak minősül, és dühöt vált ki.

Kerülendőek a vallási és politikai témájú viták is. "Attól függetlenül, hogy ez indokolt-e vagy sem, az Egyesült Államokra sokan úgy tekintenek, mint aki ráerőszakolja saját akaratát a világra" - írja a kiadvány.

A tanácsok között jegyzik meg a szerzők, hogy az amerikai futballbajnokság külföldön senkit sem érdekel. "Az egyszerű "foci" kifejezést sehol máshol nem használják az amerikai futballra. Ez alatt mindenhol máshol a labdarúgást értik, ami a világ legnépszerűbb sportja" - írja a kiadvány.

Első körben a külföldre utazó diákoknak küldtek el mintegy 200 ezer darabot a kiadványból, de a tervek szerint a jövőben minden új amerikai útlevélhez mellékelnek egyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×