A hercegnő és a világsztár

Infostart
2006. április 17. 15:26
Egy napokban aukcióra kerülő levél tanúsága szerint II. Erzsébet brit királynő testvére, a néhai Margit hercegnő gyengéd levélben kérte meg 1971-ben Frank Sinatrát arra, hogy énekeljen neki londoni rezidenciáján.

A hetvenes évek legelején Margit hercegnő és Frank Sinatra is a lapok címoldalának állandó vendégei voltak. Margit hercegnő ebben az időszakban a Királynő vadóc testvérének számított, egy gyönyörű hercegnőnek, aki fényképész férjével a lapok kedvenc témái közé tartozott.

A legendás amerikai előadóművésznek, Frank Sinatrának írt, most niylvánosságra került levelében Margit arra kéri az énekest, hogy látogasson el a Kensington Palotában található rezidenciájára és énekelje el neki Out of this World című számát.

Frank Sinatra három évvel korábban vált el feleségétől, Mia Farrowtól, neki énekelte ezt a dalt. "Kedves Frank! Örülök, hogy hallok maga felől a kedves öreg hajóról (Sinatra ekkor éppen a Queen Elisabeth II. óceánjárón tartott Nagy-Britannia felé). Nagyon örülnénk, ha velünk vacsorázna" - áll többek között a levélben, melynek végén Margit hercegnő megadja saját otthoni telefonszámát és figyelmezteti Sinatrát, hogy a telefon édesanyja (az anyakirálynő) otthonában szólal meg, "de ne tegye le, ne gondolja azt, hogy rossz számot hívott, mert a telefonkezelő majd átkapcsolja".

A levél a közeljövőben a londoni Argyll Etkin aukciósháznál kerül kalapács alá. Ian Shapiro ügyvezető igazgató szerint a dokumentum egészen elképesztő. "Margit hercegnő nem volt termékeny levelező, ami még érdekesebbé teszi a levelet" - fogalmazott az 1500 font (580 ezer forint) értékű levélről.