eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma

Milliók hevernek a kanapék mögött

Nagy-Britanniában a becslések szerint mintegy 100 millió font, azaz több mint 38 milliárd forint hever elszórva, a lakások nehezen hozzáférhető pontjain, bútorok alatt, vagy a kanapé párnái közé csúszva.

Egy takarítócég megrendelésére készült felmérésen 10 britből 9 vallotta be: rejtőzik lakásában olyan pénz, amely beesett, begurult valahova, és lusta volt onnan kiszedni.

A Molly Maid nevű takarítócég saját tapasztalatai azt mutatják: háztartásonként nagyjából 3-5 fontnak megfelelő összegről van szó. A cég dolgozói a legtöbb pénzt a kanapékban találták: a felmérésben szereplő összesen 1000 háztartás mindegyikében átlagban 1,89 fontot.

"Ha Nagy-Britannia mind a 20 millió háztartására jellemző az, amit az 1000 lakás takarításakor tapasztaltunk, akkor összesen akár 100 millió font is heverhet szanaszét a brit lakásokban" - mutatott rá Pam Bader, a cég egyik vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×