eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Három hónapig békákon, gyíkokon és kígyókon élt

Egy ausztrál férfi, aki eltévedt egy sivatagban, három hónapig békákon, gyíkokon és kígyókon élt. Bár 100 kilóról 44,5 kilóra fogyott, túlélte a megpróbáltatást.

Rick Megee rémálomba illő története januárban kezdődött, amikor az északnyugat-ausztráliai port Hedlandbe igyekezett autójával. Egy balesetet követően azonban valahogy elveszítette gépkocsiját. A 35 éves férfi csak arra emlékszik, hogy egy gödörben ébredt.

Néhány napig kóborolt a forró sivatagban, amíg végül vízre bukkant. Ott kunyhót épített és 10 hétig éldegélt. Mivel más nem volt, békákat, gyíkokat és kígyókat evett.

Végül a sivatagban dolgozó munkások találták meg Rick Megeet, aki addigra leginkább egy járó csontvázra emlékeztetett.

A 190 centiméter magas férfi ugyanis a 3 hónap alatt több mint 50 kilót fogyott, és mikor megtalálták, csupán 44,5 kilót nyomott.

A szinte lakatlan Tanami sivatagot a világ egyik legelszigeteltebb és legszárazabb részeként tartják számon. A napi átlaghőmérséklet eléri a 33,5 fokot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×