A tetoválás már az amerikai hadseregben sem akadály

Infostart
2006. március 30. 11:12
A feltűnő helyen lévő tetoválás korábban tabu volt az amerikai hadseregben. Katonának azonban olyan kevesen jelentkeznek, hogy lazítottak a szabályokon: ezentúl jelentkezhetnek azok is, akiknek a nyakán, vagy a kezén tetoválás van. Az arc továbbra is tiltott terület, kivéve a nőknél, ha ízléses kozmetikai tetoválásról van szó.

Az amerikai hadseregbe mostantól felvesznek olyanokat is, akik feltűnő helyen hordják tetoválásukat. Persze, csak akkor, ha nem szélsőséges, illetlen, szexista, vagy rasszista a rajz, illetve ha nem bandajelképről van szó.

A tetoválásukat a fejükön - az arcon, vagy a nyak elülső részén - hordó fiatalokat továbbra is kizárja sorai közül az amerikai hadsereg. Az egyetlen kivételt ez alól a nők kozmetikai tetoválása, az is csak akkor, ha ízléses és visszafogott.

Az amerikai fiatalok körében az elmúlt években egyre divatosabb lett a hagyományos és a kozmetikai tetoválás. A Pentagon a szabályok fellazítását ezzel indokolta.

"A hadsereg Amerika. Mi Amerika fiai és lányai vagyunk, és Amerika fiai és lányai tetoválják magukat" - fogalmazott Bryan Hilferty alezredes.

Az amerikai katonaság tavaly 80 ezer újonc toborzását tűzte ki célul, de csupán 73 ezer fiatal lépett be a hadseregbe. Katonai illetékesek elismerik: a jelentkezési kedv csökkenését részben az iraki konfliktus okozza.