Britney Spears meztelenül, szülés közben

Infostart
2006. március 29. 15:37
Nagy vihart kavart az Egyesült Államokban egy Britney Spearsről készült szobor, amely meztelenül, négykézláb, szülés közben ábrázolja az énekesnőt. Az alkotója által abortuszellenes műnek szánt szobor mind a terhesség megszakítás ellen, mind az azért kiálló csoportokból hatalmas email-áradatot váltott ki.

A szobor áprilisban kerül a nyilvánosság elé a New York-i Capla Kesting Művészeti Galériában. A kiállítóhely társtulajdonosa, David Kesting szerint több mint háromezer emailt kaptak eddig a szobor kapcsán, amelyet az abortuszellenes táborból a mozgalom lejáratásának tartanak.

A galériatulajdonos szerint mások azt kifogásolják, hogy miért pont abortuszellenes alkotás a szülő színésznőt ábrázoló szobor.

Az életnagyságú szobor alkotója, Daniel Edwards soha nem találkozott Britney Spears-szel.

A művész fényképek alapján készítette el alkotását, amely egy medvebőrön négykézláb, szülés közben ábrázolja a meztelen énekesnőt.

"Ez az abortuszellenesség új interpretációja. Az abortuszellenes aktivisták általában az abortusz véres képsoraival kampányolnak. Ez a szobor a születés képmása" - mondta Daniel Edwards a vitatott szoborról.