Fejbe lőtte nővérét a maffiatag

Infostart
2006. március 27. 11:28
Olaszországban egy régi szicíliai szokást követve fejbe lőtte saját nővérét egy maffiatag, mivel annak házasságon kívül született gyermeke.

Egész Olaszország értetlenül áll az eset előtt. Egy dél-olaszországi család ugyanis felelevenítette a becsületgyilkosság hagyományát. Az elkövető feladta magát a rendőrségen, és bevallotta, hogy ő ölte meg 32 éves nővérét.

A férfi vallomása a rendőröket is sokkolta. A 24 éves fiatalember, akit mindenki csak Ringo-nak hív, azt mondta: azért ölte meg testvérét, mert annak két hete egy olyan férfitól született fia, aki nem volt a férje. Kijelentette: büszke a tettére.

A férfi megvárta, míg megszületett a gyermek, a maffia "törvényei" ugyanis nem engedik meg, hogy egy várandós nőt megöljön.

A nyomozók szerint azonban a nőt nem csak azért lőtte le, mert életet adott gyermekének, hanem azért is, mert megpróbált eltávolodni a családtól. Jogi diplomát szerzett, és az államigazgatásban helyezkedett el. Elhagyta férjét, és egy új kapcsolatot alakított ki. A maffia pedig nehezen tűri, ha valaki elhagyja a családot.