Két hét a hó fogságában

Infostart
2006. március 24. 11:37
Egy amerikai család 17 napot töltött a hó fogságában, amikor lakókocsijuk lesodródott az útról és a mély hóban rekedt. Mivel volt mivel fűteniük, és élelemmel is el voltak látva, úgy döntöttek: kivárják, míg a mentőcsapat odaér. A szülők akkor indultak csak gyalog segítségért, amikor a tévéből megtudták, hogy abbahagyták a keresésüket.

A hattagú család, akikről egy ideig azt hitte a rendőrség, hogy elrabolták őket, Oregon partvidéki hegyeiben került a hó fogságába.

Volt elég benzinjük és egy gázpalackjuk is, így tudták fűteni a lakókocsit.

Olvasztott hóból csináltak teát, és az eredetileg két napos útra szánt élelem mellett elfogyasztották azt a készletet is, amelyet még a számítógépes rendszerek 2000. január 1-jére jósolt összeomlásától tartva szereztek be.

A szülők csak akkor indultak el segítségért, amikor kis fekete-fehér tévéjükből megtudták, hogy felfüggesztették keresésüket. Másfél napi gyaloglás után találkoztak is egy erdőőrrel, és így megmenekült a család.

A nagyszülőkkel a lakókocsiban maradt két gyerek állítólag semmit nem vett észre a krízishelyzetből, fogalmuk sem volt arról, hogy bajban van a család.