A világsztár harca az anorexiával

Infostart
2006. március 13. 12:11
Az étkezési zavarokat általában női problémaként kezelik, de Dennis Quaid amerikai színész esete is jól jelzi: ez csak mítosz. Az 51 éves színész a 90-es évek közepén küzdött az anorexiával, most pedig nyilvánosan is felvállalta betegségét.

Dennis Quaid, akit olyan filmekben láthatott a magyar nagyközönség, mint a Holnapután, a Távol a mennyországtól, a Frequency, a Traffic, vagy a Két és fél kém, a Wyatt Earp című filmre készülve fogyott 20 kilót.

A westernben ugyanis a tüdő tbc-ben haldokló Doc Holliday-t alakította, és ennek megfelelően fizikailag úgy is kellett kinéznie, mint aki közel van a halálhoz.

"Olyan véznák voltak a karjaim, hogy egy medencéből sem tudtam kimászni" - idézte fel a Best Life magazinnak Dennis Quaid, hozzátéve, hogy hasonlóan más betegekhez, a tükörben egészen mást látott. "Belenéztem a tükörbe és onnan egy 90 kilós férfi nézett vissza rám akkor is, amikor 70 kiló sem voltam" - mondta a színész.

Bár a filmhez véghezvitt fogyás ideiglenes volt csak, a mentalitás állandóvá vált: a színész saját bevallása szerint évekig megszállottan számolta a kalóriákat, figyelte mennyit eszik és mennyit mozog.