Spagettihíd-építésben a magyarok a legjobbak

Infostart
2006. március 10. 06:24
Zsinórban negyedszer nyerték meg a Bánki Donát főiskola harmadéves gépészmérnök-hallgatói a Kanadában rendezett spagettihíd-építő világbajnokságot. Az egyméteres fesztávú szerkezetre 226,9kg-os terhet lehetett akasztani.

A Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát gépészmérnöki karának hallgatói ismét megnyerték a kanadai spagettihíd-építő világbajnokságot. A Varga Gyula Balázs és Miovácz Balázs által épített 972,5 grammos híd 226,9kg-os legnagyobb terhelést bírt el 10 másodpercen keresztül.

A British Columbia tartományban található Okanagan College 23. Spaghetti Bridge versenyére a világ minden tájáról 275 nevezés érkezett.

A harmadéves magyar gépészmérnök-hallgatók mögött a második helyezést Vida Balázs, a Széchenyi István Egyetem hallgatója nyerte el. Az ő 939,5 grammos hídja 101,77 kilogrammos terhet bírt el.

Tavaly márciusban a szintén bánkis Köves András 257,33 kilós all-time világcsúccsal szerezte meg az első helyet. Akkor Varga Gyula Balázs nyolcadik lett, Miovácz Balázs a harmadik helyen végzett.