Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Sex Pistols beintett Amerikának

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A punkkorszak legendás együttese, a Sex Pistols hamarosan bekerül a rockhírességek csarnokába, az amerikai Rock and Roll Hall of Fame-be. A zenekar azonban úgy tűnik, nemigen kér a megtiszteltetésből, és nem megy el a beiktatási ceremóniára.

"Nem jövünk. Nem vagyunk a majmaitok" - olvasható a Sex Pistols honlapjára feltett kézzel írt feljegyzésben, amely többek között azt róják fel az ohioi intézménynek, hogy bár bírái névtelenek, mégis a zeneipar emberei.

A brit együttes azért is kritikával illeti a hírességek csarnokát, hogy "25.000 dollárért adják a hírnevet, ha asztalt szeretnénk, 15.000 dollárért, ha elbújunk a galérián".

A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame képviselője szerint a beiktatási ceremóniára minden érintett két ingyenjegyet kap, a további jegyekért pedig 2.500 dollárt kell fizetni.

"Csak szokásos polgárpukkasztó önmagukat adják, és ez a rock'n'roll" - reagált a Sex Pistols papírra vetett "tiltakozására" az intézményt működtető alapítvány vezetője, Susan Evans.

A punk banda lépése ráadásul egyáltalán nem meglepő, figyelembe véve, hogy egykori énekesük, Johnny Rotten egyszer azt mondta a hírességek csarnokáról: "oda mennek az öreg rockerek meghalni".

Arról, hogy ki kerülhet be a Rock and Roll Hall of Fame-be, a 700 rockszakértőből álló nemzetközi testület dönti el. Egy-egy zenész neve először 25 évvel első felvételének megjelenése után merülhet fel.

A március 13-ai ceremónián a Sex Pistols mellett a Blondie-t, Herb Alpertet és a Black Sabbath-ot iktatják be a rock hírességei közé.